lørdag 2. juni 2012

Lyd og inntrykk

Morgenstund på kennel Costa Vista: Valpekassen åpnes, 11 valper strømmer ut for å gjøre fra seg, oppdretter plukker opp bæsj etter 11 valper, lager mat og serverer ute. Inn igjen og det lekes og utforskes. Så til slutt soving og en god kaffestund for oppdretter som blogger og legger nye planer for valpene. Herlig!

I går var valpene 5 uker. De opplever stadig noe nytt, og når de er ute, utvider de trygghetssonen litt etter litt. I går var første møtet med bil. To puljer sammen med mamma Stella. Når vi starter denne tilvenningen, legger jeg til rette for at valpene skal være trøtte og at det skal være trygt i bilen. Den følelsen som valpen har når den utfører saker, er som oftest den som lagres i forhold til dette. Så er vi nøye på å legge valpene i bilen når de er slitne og trøtte, kan vi få dem til å forbinde bilen med et sted de kan slappe av.

Bilkjøring

Vi tilfører stadig nye saker valpene kan undersøke og leke med. Ikke nødvendigvis hundeleketøy, men f.eks kjøkkenredskaper som skåler i metall, auser, skjeer og gjerne ting som bråker ekstra mye. Vi spiller CD med lyd av torden, skudd og fyrverkeri. Alt dette skal skje i passende former, så det bare blir en lyd i bakgrunnen som ikke de behøver å reagere på. Etter hvert skrues volumet opp. 
Bråkete og gøy!

I går var en fin dag med sol og litt bedre temperatur enn vi har hatt i de siste. Så valpene koste seg!

Callula



Ingen kommentarer: